De l'Africa a l'antropologia : assaigs en homenatge à Lluis Mallart. - Houseman, Michael; Sarro, Ramon (ICRPC Llibres ;, 2014)
En aquest volum d’homenatge a Lluís Mallart, un grup d’acadèmics catalans i francesos, especialitzats en Àfrica, l’estudi antropològic dels rituals o l’antropologia mèdica, ofereixen unes mostres del seu treball i del seu agraïment a qui ha estat un mestre i autor de referència. Lluís Mallart i Guimerà es convertí a l’antropologia després d’una llarga experiència a l’Àfrica com a missioner, i va esdevenir un reconegut professor d’antropologia primer a França i més tard a Catalunya on, en les últimes dècades, s’ha dedicat a formar noves generacions d’antropòlegs i a consolidar la seva pròpia obra catalana i francesa. Els autors aquí reunits representen només la punta de l’iceberg de les moltíssimes persones que, tant a França com a a Catalunya, es consideren alumnes, col·legues o amics d’en Lluís, un català universal la influència del qual es deixa sentir no només en ambós costats dels Pirineus, sinó també en l’antropologia i en els estudis africanistes en general i, sens dubte, en molts cors africans també -- Présentation de l'éditeur.